Du besØker nå siden:Nyheter

Denne siden ble sist endret28/08/2013 klokken 11:22.

PRESSEMELDING

Skrevet av ole-morten (etp) 18/03/2013
Nyheter >>

 

NORSKUTVIKLET PRODUKT OG SOFTWARE
Vår norskutviklede Signaturbox™ for strømaggregater, er et produkt som sammen med DieselCraft GreenlineTM sine strømaggregater gir nytt liv og utvidede bruksmuligheter av hytta!
Selv om vi i 2013 setter større krav til komfort, så er det mange som ønsker å beholde "sjarmen" på hytta med peiskos uten direkte innlagt strøm. Det er heller ikke alle som anledning til å investere i en omfattende batteribank som raskt kommer opp mot 150.000 kroner, inkludert alskens «nødvendig tilbehør».


På bakgrunn av dette igangsatte vi en undersøkelse.

Undersøkelsen vi har foretatt viser at alle som har strømaggregat på hytta gjerne vil bruke aggregatet til PC og Varmeovner, og noen ganger forenkle kjøkkenarbeidet med strøm til kjøkkenapparater, noe elektroverktøy osv. Undersøkelsen viste også at alle som svarte og som har strømaggregat i dag - og om det var mulig, gjerne ville investere i et nytt aggregat med en innretning som kunne starte aggregatet ved hjelp av mobiltelefonen. Enten hjemmefra eller mens de var underveis til hytta - for så å komme frem til ferdig oppvarmet hytte!
Hva har vi egentlig utviklet?
1. START OG STOPP AV AGGREGATET VED BRUK AV TELEFON OG ET EGENUTVIKLET PROGRAM FOR DIN MOBILTELEFON
Når man har montert panelovner på hytta så er dette så enkelt at hytteeier og den vedkommende ønsker skal disponere hytta eller systemet kun trykker på programvaren som de får på sin mobiltelefon. Få sekunder etter at man har trykket på knappen mottar brukeren en driftsmelding: Aggregatet har STARTET i dette tilfellet går aggregatet til det får melding om at det skal stoppe. Nytt trykk på knappen stopper aggregatet. Få sekunder etter at man trykket på stoppknappen mottar brukeren en kvittering på at: Aggregatet har STOPPET.

2. Skulle aggregatet stoppe på grunn av mangel på drivstoff eller andre årsaker får man beskjed om at aggregatet har stoppet. Har man elektronisk tankmåler kan man motta en melding som sier: Lite drivstoff på tanken, osv.

START OG STOPP AV AGGREGATET VED PROGRAMMERTE TIDSPUNKTER
Forhandler kan tilby en rimelig support med programmering av ønsket tidspunkt for oppstart, da vil aggregatet starte til fastsatt tid.
3. VINTERSTARTFUNKSJON
Det er en kjensgjerning at om vinteren når det er kaldt bruker ofte motorer litt lenger tid på å starte. Vi har derfor laget en funksjon hvor forhandler kan øke antall sekunder som startmotoren på aggregatet skal løpe for å starte aggregatet ut i fra det behovet som er på stedet hytta ligger, eller om det er meldt ekstremkulde. Om sommeren er det kanskje ikke nødvendig med mer enn 3 sekunder mens om vinteren kan det kanskje bli nødvendig med feks. 12 sekunder eller mer som startmotoren skal bruke for å starte aggregatet. Da sender forhandleren ut en melding til aggregatet som betyr endret startprosedyre for aggregatet, med det antall sekunder som er nødvendig. Alt dette skjer via forhandler.
4. GLØDING AV DIESELMOTORER
Om vinteren når det er kaldt er det mange som har opplevd problemer med start av aggregater med dieselmotorer. Grunnen til dette er som kjent at motorer generelt starter tyngre om vinteren, samtidig har ofte batteriet svekket kapasiteten sin, især når det er lenge mellom hver gang det brukes. Dette fører til at startmotoren trekker langsommere og mindre varighet av strømmen på batteriet. Dette gir seg særlig utslag på dieselmotorer som har mye høyere kompresjon. I tillegg så endrer dieselen struktur, blir tykkere og tilslutt voksaktig. For å "hjelpe til" med starten har vi utviklet en funksjon for aggregater som er utrustet med gløding, slik at motoren blir glødet samtidig som startmotoren går, eller for de avanserte utgavene kan man starte en gløding et minutt før startmotoren skal gå, eller mer ved behov. Man behøver derfor ikke være der for å holde glødeknappen inne for å forhåndsvarme motoren før start.
Vi leverer også strømaggregater med og uten innmontert Signaturbox™ - ikke bare til privat bruk men også store nødstrømaggregater. Oppgraderingssett med glødeplugger til strømaggregater. Dette er glødeplugger som er beregnet for ettermontering og som våre forhandlere eller aggregateieren selv kan ettermontere. Aggregatet behøver ikke å ha glødeplugg fra før av.
5. ALARM & SIRENEFUNKSJON
Signaturbox™ er klargjort for formidling av utløst hyttealarm, samt oppstart av evt. sirene. Varsling kan gå til eier og/eller for eksempel hytteservice eller forhandler. Aggregatet kan også sende ut service alarm slik at eier eller forhandler mottar varsel om at nå er det tid for service med bytte av olje, filtre osv.

6. SOFTWARE
Programvaren er norskutviklet og tilpasset mobiltelefonbruk. Hver lisens er unik siden hvert aggregat er unikt med egen tilkoblingskode og ID. Softwaren og Signaturbox™ kan per i dag kun benyttes på DieselCraft GreenlineTM sine aggregatløsninger.

 

Sist endret: 24/03/2013 på 09:04

Tilbake

 

Flag Counter